Tonnie Prinsen

Kernwaarden in mijn werk zijn deskundigheid en betrokkenheid. Goede behandeling kan een grote bijdrage leveren aan de vermindering van klachten en de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen. Dit is mijn uitgangspunt in mijn werk als behandelaar. Dit is ook mijn streven in mijn functie als opleider en supervisor. Via het werken aan goede opleiding van therapeuten probeer ik bij te dragen aan goede hulpverlening en aan de ontwikkeling van psychologen. Een veilig leerklimaat scheppen is voor mij hierbij een belangrijke voorwaarde.
Sinds 1995 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Mijn behandelervaring ligt met name op het gebied van de ambulante behandeling van volwassenen met diverse problematiek. Ik ben werkzaam als P-opleider/klinisch psycholoog bij Dimence Groep en supervisor VGCt. Ik maak deel uit van het team Angst en Stemming Volwassenen. Daarnaast ben ik P-opleider voor circa 55 opleidelingen (tot GZ-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog). Binnen mijn werksetting geef ik supervisie en werkbegeleiding op het gebied van diagnostiek en behandeling binnen de opleiding tot GZ-psycholoog, Psychotherapeut, Klinisch Psycholoog en de opleiding tot gedragstherapeut. Sinds 2010 geef ik, samen met Uschi Koster, de supervisorentraining.

Nevenfuncties:
- Voorzitter bestuur FGzPt


Uschi Koster

Aansluiten bij sterke kanten, en samen zoeken naar wat iemand nodig heeft om zich verder te ontwikkelen, is iets wat me aanspreekt in zowel supervisie als behandeling. Daarnaast vind ik het erg leuk om enthousiasme voor een soms lastig, maar mooi vak over te brengen. Als Klinisch Psycholoog/praktijkhouder van psychologenpraktijk Achterhoek behandel ik vooral getraumatiseerde kinderen en jongeren. Tevens geef ik supervisie in het kader van een opleiding tot GZ- of Klinisch Psycholoog, tot Psychotherapeut of gedragstherapeut, tot EMDR-practitioner, of in het kader van coaching of leertherapie. Als docent geef ik o.m. cursus voor PPO.
Sinds 1989 ben ik werkzaam binnen de (deels forensische) jeugdhulpverlening; voorheen tevens als praktijkopleider, programmacoördinator en methodiekontwikkelaar van o.m. “Out of the Circle”, een erkende justitiële jeugdinterventie voor jeugdige plegers van seksueel geweld. Tevens ontwikkelde ik "De Flipperkast" (CGt met meer dan 5 G's); enkele materialen voor het werken met getraumatiseerde jeugd; en het bordspel “Rondje Open Kaart”.

Nevenfuncties:
- Lid bestuur forensische sectie VGCt.

 

Copyright © 2020 · All Rights Reserved · S&T
Ontwerp · Bravodesign